Cleantech Center draagt activiteiten over

Cleantech Center draagt activiteiten over

Per 1 januari 2021 houdt het Cleantech Center, gevestigd in het Pakhuis Noorderhaven in Zutphen, op te bestaan in haar huidige vorm. Dit betekent niet dat er een einde komt aan alle activiteiten van het Cleantech Center. Twee doelen zijn voor het Cleantech Center altijd belangrijk geweest: kennisoverdracht en het verbinden van onderwijs en bedrijfsleven. Aventus neemt een deel van deze taken over.

Zo gaat Aventus de Werkgroep Onderwijs Cleantech verder voortzetten. Dat betekent dat de Cleantech Challenges – na het winnen van de landelijke Pro-motor Award 2020 van Katapult – als nationaal voorbeeld kunnen blijven gelden voor succesvolle publiek-private samenwerking. Bij de Cleantech Challenges worden ondernemers met een vraagstuk op het gebied van duurzaamheid gekoppeld aan studenten uit Oost-Nederland. Samen gaan ze op zoek naar een oplossing.

Op het gebied van kennisoverdracht is het Cleantech Center nog in gesprek met verschillende partijen over de voortzetting van de Innovatieontbijten en 4PM-lezingen.