Finalisten Cleantech Battle 2020 bekend

Finalisten Cleantech Battle 2020 bekend

De studententeams die deelnemen aan de finale van de Cleantech Battle 2020 zijn bekend. Vijf teams van Hogeschool Saxion, Aventus Apeldoorn, Universiteit Twente en Hogeschool Arnhem Nijmegen strijden met hun innovatieve ideeën op het gebied van schone technologie om de titel. De finale vindt plaats op donderdag 18 juni om 16:00 uur en is live te volgen via onze site.

Cleantech Battle
Het Cleantech Center in Zutphen organiseert dit jaar voor de zevende keer op rij de Cleantech Battle. Studententeams uit het MBO, HBO en WO in Oost-Nederland bedenken en presenteren hun oplossing voor vraagstukken op het gebied van schone technologie. Een circulaire, modulaire abri die past in het straatbeeld van de toekomst en een waterstof range-extender voor elektrische voertuigen – het zijn maar twee van de veelbelovende ideeën die dit jaar tijdens de finale worden gepitcht.

Finale live te volgen
Studenten presenteren met een korte film hun project en beantwoorden via een live verbinding vragen van de jury. Die bekijkt welk project het breedst inzetbaar, meest innovatief en duurzaam is, en houdt bovendien in de gaten of er een gezonde businesscase van te maken is. Het winnende team ontvangt een cheque van 3000 euro.

De Cleantech Battle is een initiatief van het Cleantech Center in Zutphen en wordt mede mogelijk gemaakt door de Cleantech Regio.